2023-08-23 45 views
入到呢間餐廳時,我立刻被現場嘅live band所吸引,營造出一個非常有氣氛的環境,讓我可以放鬆放工嘅心情焦點打卡菜非「泰豬鍋」莫屬,非常有特色,可以同時享受燒烤&涮涮鍋!我哋叫左美國安格斯牛肉、豬肉的拼盤,包括有手切殼飼封門柳、肩胛翼板肉、伊比利亞豬梅花肉和波蘭豬腩肉。雞髀肉好嫩滑,所以一定要追加😃我個人比較鍾意燒烤的方式,可以更加突顯肉的香味。另外,最加分嘅係醬料好好食👍🏻 相信係自家調製~~而涮涮鍋就揀左冬陰功湯和牛骨船湯牛骨船湯非常濃郁,非常適合用來煮金邊粉,味道非常美味,反而冬陰功湯的味道偏鹹,未能展現出冬陰功湯應有嘅層次。竹笙蝦滑將啲蝦滑釀左落竹笙入面,原來係咁好食竹笙咁爽口同蝦滑爽彈嘅口感,令口感更有層次小食款式都唔少,泰式肉碎蝦多士,唔會油苙苙,蝦肉好爽口彈牙,配上脆卜卜嘅多士,yummy yummy❤️勿跑扮沙冰即係coconut smoothie ,好豐富嘅椰香,果然真材實料
入到呢間餐廳時,我立刻被現場嘅live band所吸引,
營造出一個非常有氣氛的環境,讓我可以放鬆放工嘅心情

我哋叫左美國安格斯牛肉、豬肉的拼盤,
雞髀肉好嫩滑,所以一定要追加😃
我個人比較鍾意燒烤的方式,可以更加突顯肉的香味。
另外,最加分嘅係醬料好好食👍🏻 相信係自家調製~~

而涮涮鍋就揀左冬陰功湯和牛骨船湯
牛骨船湯非常濃郁,非常適合用來煮金邊粉,味道非常美味,
反而冬陰功湯的味道偏鹹,未能展現出冬陰功湯應有嘅層次。

竹笙蝦滑
將啲蝦滑釀左落竹笙入面,原來係咁好食

竹笙咁爽口同蝦滑爽彈嘅口感,令口感更有層次

小食款式都唔少,泰式肉碎蝦多士,唔會油苙苙,

勿跑扮沙冰
2023-08-22