2024-06-19
馬鞍山而家好多美食呢間一鼎台式火鍋開左唔係好耐不過每次行過都見到有唔少人圍住今晚一於同家姐去食試下先我地就揀左澳洲200日純穀飼牛果個set食物同飲品自助區都有好多選擇,感覺乾淨企理大部分湯底都係免費的, 除左呢個椰子雞鍋需要加$29呢個椰子雞鍋介紹寫採用天然100%椰子水,果然食落清爽鮮甜, 雞係採用新鮮走地雞,食落肉嫩, 調配埋佢教果個「吃雞調味」最佳配搭個醬汁點啲雞食果然幾夾紅燒火牛湯底湯底有少許藥材,牛肉同牛骨, 一黎到已經聞到好濃類似台灣牛肉麵嘅湯底味牛肉嚟到相當有驚喜, 牛花油脂分布好靚厚薄適中, 側邊有教埋涮幾多秒就食得陪襯埋我呢個牛湯底簡直不得了連豉油都唔需要太點特級牛舌我地encore左3碟雖然開頭覺得牛舌攞嚟打邊爐怪怪地,但係估唔到出到嚟效果好正, 大大塊咬落好有口感,但係又唔會韌芫荽控必點嘅芫荽肥牛卷鴨血真係台灣食到果隻勁QQ墨魚,大蜆同元貝大隻到淥完都完全冇縮水大蜆食落冇沙, 而且真係超大隻然後我最估唔到竟然堂食個餐都有手搖飲品飲因為店舖側面有埋一鼎茶飲, 一般台式飲品,手搖, 奶泡等佢都有賣而堂食set佢有幾款係唔洗再另外加錢的其他先需要另外購買仲有埋近期大熱
呢間一鼎台式火鍋開左唔係好耐
不過每次行過都見到有唔少人圍住
今晚一於同家姐去食試下先
我地就揀左澳洲200日純穀飼牛果個set
食物同飲品自助區都有好多選擇,感覺乾淨企理
大部分湯底都係免費的, 除左呢個椰子雞鍋需要加$29
呢個椰子雞鍋介紹寫採用天然100%椰子水,
紅燒火牛湯底
牛肉嚟到相當有驚喜, 牛花油脂分布好靚
厚薄適中, 側邊有教埋涮幾多秒就食得
陪襯埋我呢個牛湯底簡直不得了
連豉油都唔需要太點
特級牛舌我地encore左3碟
雖然開頭覺得牛舌攞嚟打邊爐怪怪地,
芫荽控必點嘅芫荽肥牛卷
鴨血真係台灣食到果隻
勁QQ
墨魚,大蜆同元貝
大隻到淥完都完全冇縮水
大蜆食落冇沙, 而且真係超大隻
然後我最估唔到竟然堂食個餐都有手搖飲品飲
而堂食set佢有幾款係唔洗再另外加錢的