2023-02-16
之前發現咗瓊華有好多火鍋店,呢日出開旺角,心血來潮想打邊爐,試咗一間標榜「無限時」嘅台灣涮涮鍋火鍋店火鍋湯底選擇接近20款,因為好多款都想試,所以揀咗鴛鴦鍋:🐮”台灣古早牛肉涮涮鍋” 併 🐔“台灣養生醉雞涮涮鍋”. 兩款湯底味道唔錯,而且落足料,牛肉入味,醉雞件嫩滑套餐選擇有4個級數揀咗最經濟嘅”Prime Grade 美國安格斯牛肉 ➕ 西班牙無激素豬肉片”,估唔到啲肉肉都幾有質素啵~至於所有套餐都包嘅無限追加配料呢…..由於我胃部空間有限,無限添加items ,我試咗5份2到咋👉🏼👈🏼就住我order 過嘅,我會推介以下items🔸前菜:秘制麻辣木耳🔸炸物類:炸魚皮🔸海鮮類:白鱔片、生猛海蝦、帆立貝、是日精選海鮮(呢日係蟶子,蜆肉)✨無諗過海鮮選擇多得嚟,仲好新鮮喎👍🏻高度推介:白鱔片 同 生猛海蝦,encore 咗n次😬🔸手工配料類:手工潮汕豬肉丸、手工梅菜豬肉丸、手工麻辣牛丸、手工墨魚丸、手工黑松露墨魚滑✨呢到啲丸嘅size要讚一讚👍🏻,一啖一粒,啱啱好🔸火鍋配料類:三星蔥熔岩醬貢丸、魚皮餃、米血糕(煙煙韌韌,口感一流)🔸蔬菜類:油麥菜、菜心苗飲品 & 甜品嘅選擇同樣豐富愛文芒
兩款湯底味道唔錯,而且落足料,牛肉入味,醉雞件嫩滑
套餐選擇有4個級數
至於所有套餐都包嘅無限追加配料呢…..
就住我order 過嘅,我會推介以下items
🔸前菜:秘制麻辣木耳
🔸炸物類:炸魚皮
✨無諗過海鮮選擇多得嚟,仲好新鮮喎
👍🏻高度推介:白鱔片 同 生猛海蝦,encore
咗n次😬
✨呢到啲丸嘅size要讚一讚👍🏻,一啖一粒,啱啱好
🔸蔬菜類:油麥菜、菜心苗
飲品 & 甜品嘅選擇同樣豐富
愛文芒果茉莉花茶:聽落同飲落都好台灣地道風味
黑糖冬瓜檸檬茶:黑糖味同冬瓜味突出
除咗凍飲,呢到仲好貼心咁設有2個飲品暖櫃,仲有齊我喜歡嘅麥精同維他奶添 😍😍
雪糕可以揀Häagen-Dazs, Movenpick, 或者 Dreyer’s,仲有甜筒揀添
我揀嘅 ”Dreyer's焙茶扭紋脆筒”,個筒超脆🤩
朋友就要”Dreyer's宇治抹茶十勝紅豆雪糕”
呢次火鍋體驗非常滿意,食物同飲品選擇豐富,質素不俗,環境舒適潔淨,店員有禮,最重要係「無限時」,可以舒舒服服,無驅無趕,無憂無慮咁慢慢嘆,正呀~~~