2023-06-24
朋友鐘意食日本燒肉,心心念念於是帶佢黎到尖沙咀國際廣場7樓的「燒肉牛蔵」大快朵頤。餐廳🍴裝潢非常有格調、用上石磨水泥牆做隔板,設有卡位雅座,私隱度高。我地簡左午市放題每位HKD 558 ,無限時A5日本🇯🇵和牛,多款肉類🥩、蔬菜🥬、刺身、熟食🍲、飲品🥤同雪糕🍦提供。肉類🥩: 基本上雞牛豬羊咩都有,當然回本位係食和牛同澳洲牛。先黎一份日本和牛西冷同肉眼,切得薄身,雪花紋超靚,肥瘦相勻。色澤均勻,切得薄薄的,燒一燒就食得,牛肉味極香濃,入口即化。出色!豬肉醃得好入味,油脂溢出,燒得耐點變豬肉干咁,仲提供埋醬油、七味粉同辣椒粉調味。雞柳同雞翼亦都吾錯,甜甜地。海鮮🦐:大推海老,燒到半熟再加點鹽,新鮮爽彈,仲有帆立貝好清甜,肉質一梳梳,又點少得魷魚🦑呢,獨有香氣,整體所有海鮮好新鮮。刺身🐟:厚切三文魚,肉質厚實,豐腴軟糯。甜蝦新鮮夠曬軟糯,追加。希靈魚甜得黎,魚籽部分好有口感。炸天婦羅🍤:炸冬菇炸粉不厚,仲保持到水份,不錯,仲有榴連炸彈同芋丸波波,做甜點一流。熟食方面吾想燒蔬菜咁乾,嗌左個豆腐雜菜煲,有味淋做湯底無輸,熱辣辣。甜品🍮: 自助吧有小蛋糕仔,仲有各式各樣的雪條,每人仲可以有一客MO
甜品🍮: 自助吧有小蛋糕仔,仲有各式各樣的雪條,每人仲可以有一客MOVENPICK作結。
總結:
食到棒住個肚走 和牛肉質高質回本位高