2023-11-10 794 views
去過申子居酒屋覺得嘢食幾高質💛原來佢哋係旺角The Forest有間姊妹店 - 天心,主打日式鍋物🥘相對空間感大啲同明亮啲,日式紙傘裝飾幾有feel。最近佢哋就推出日式火鍋放題,分三種價錢,包括特選鮮蠔/黑毛和牛套餐、安格斯牛肉套餐、美國牛肉套餐,可以坐成晚無限時👏🏻👏🏻加$98仲有清酒、啤酒放題🍶🍻見到雪櫃放滿不同品種嘅酒類自己斟,對愛酒之人就好抵玩🤑🤑如果唔飲酒,都可以係雪櫃自己拎汽水、紙包飲品🧃一開始會奉上一次性嘅拼盤,其中特選鮮蠔嘅拼盤已經有超多款唔同部位嘅牛肉、豚肉,食完拼盤已經飽,然後再QR code叫啲任食配料,真正飲飽食醉🤰🏻🦪特選鮮蠔拼安格斯牛肉、日本豚肉、海鮮套餐拼盤有特選鮮蠔、安格斯牛小排、安格斯牛肉、安格斯牛肩胛、美國肥牛、牛舌、美國牛小排、美國牛板腱、日本豚肉、豚肉腩片,每款牛肉都好大塊,色澤粉嫩😍廣島蠔十分大隻飽滿啖啖肉。肉類方面,牛小排油脂分佈平均,口感爽滑,牛肩胛肉味較濃😋😋肥牛質素都唔錯,有肉香同油脂香。牛舌就稍為韌。豚肉腩片大大塊口感都唔錯。🥩嚴選美國牛肉拼日本豚肉、海鮮套餐呢個拼盤雖然無鮮蠔嗰個款式咁多,但係都有美國肥牛、牛舌、美國牛小排、美國牛板

🦪特選鮮蠔拼安格斯牛肉、日本豚肉、海鮮套餐

🥩嚴選美國牛肉拼日本豚肉、海鮮套餐
呢個拼盤雖然無鮮蠔嗰個款式咁多,但係都有美國肥牛、牛舌、美國牛小排、美國牛板腱、日本豚肉、豚肉腩片,質素都唔錯,更抵食🤑

🍤海鮮類
好多款海鮮都係任食😚😚鮑魚大隻爽彈,一份蜆份量都幾多,本身已經開咗口所以輕輕浸熱就食得。蝦就幾大隻而且好鮮甜。另外仲叫咗竹輪同蟹柳。

🍖肉類
除咗一開始嘅拼盤,美國牛小排、牛舌、肥牛、牛板腱、日本豚肉、豚肉腩片、雞腿肉都係任食,我就encore咗爽滑嘅牛小排😆

🥬蔬菜、熟食、其他
除咗大路嘅蔬菜、豆類、主食,仲有幾款炸物同招牌芝士雜炊。蔬菜類都幾新鮮👍🏻

🍨甜品
最後仲有雪米糍送呢😛

人均消費:$490
推介指數(10分為滿分):7.5分

2023-11-09
$490 (Dinner)