2010-03-26
未過新十五,相約兩襯家飲茶,因家母未去過,所以挑呢間鳳城。d點心陸陸續續o甘黎,碟金蒜鮮蝦春卷黎到,一食入口,即刻鉤起我上一次食呢個春卷既回憶。事緣上次食既時候已經發覺裡面無蝦又吾覺什麼樣金蒜,懷疑會吾會黎錯?但已食到七七八八,所以都無再追究落去。點知今次又係o甘,找來侍應查詢係咪有兩種春卷,回應話只得一種,佢猶疑片刻後講話如吾o岩食可以取消,o岩食就可將大點更正(見圖)為中/小點(記不清楚)。既然得一種普通春卷,為何要作多”金蒜鮮蝦“四隻字,並收大點錢呢?其實普通春卷你都可以收大點錢,但明明無o個d料,就吾好寫出黎誤導食客啦。如果係甘,清炒西蘭花咪可以寫金蒜鮮蝦炒西蘭花收多人幾十蚊????希望佢地係無心之失,並盡快更正點心紙吧。