2025-08-18
🔷🔶🔷脆皮雞火鍋 你又試過未?🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。‼️Follow me @pig_g_pig 睇多d食玩買資訊‼️👍🏻 有你地嘅Like & Share 係我繼續出Post嘅動力。係旺角一個好方便嘅位置,開左一間新火鍋店,而佢係主打食脆皮雞火鍋,我就真係無未食過啦,唔知你試過未呢?。無花果脆皮雞煲($228)無花果湯底本身已經係老火湯,脆皮雞分左數小碟上,仲有雞內臟跟上,店員會先示範點煮脆皮雞,記得煮30秒就OK,脆皮雞入口果然係脆脆地幾得意,煮咗大約三碟之後就可以開始飲湯,個湯好清甜好正!我忍唔住飲左3碗!。優選肥牛($128)牛肉分咗幾個價位,我叫咗中間價錢,肥瘦啱啱好。鮮鮑魚(2隻)($58)每隻鮑魚$30都唔洗好抵食。蝦滑($68)如果有叫蝦滑,店員會過嚟幫你處理,唔使擔心自己整得唔好,蝦含蝦量極高。繡球菌($36)、娃娃菜($26)呢度仲有啲特別嘅菌類,如果鍾意食菇菇嘅朋友就可以試吓。@fungyuen_chickenpot 。📍鳳園雞煲火鍋 (旺角)旺角豉油街36-42號榮高大廈地下至2樓
🔷🔶🔷脆皮雞火鍋 你又試過未?🔷🔶🔷
⬇️睇內文食評同地址啦⬇️
。
無花果脆皮雞煲($228)
。
優選肥牛($128)
牛肉分咗幾個價位,我叫咗中間價錢,肥瘦啱啱好
。
鮮鮑魚(2隻)($58)
每隻鮑魚$30都唔洗好抵食
蝦滑($68)
。
繡球菌($36)、娃娃菜($26)
呢度仲有啲特別嘅菌類,如果鍾意食菇菇嘅朋友就可以試吓
@fungyuen_chickenpot
。
📍鳳園雞煲火鍋 (旺角)
旺角豉油街36-42號榮高大廈地下至2樓