2018-10-16
最近朗豪坊無煙燒肉Lab 10都幾受歡迎,今次約朋友黎試下到底有幾好食先!Juice bar 叫咗2杯飲品,用新鮮水果,好fresh, mix 得個味道都好正😝燒肉價錢唔算平,但以和牛黎講,性價比幾高。特級和牛拼盤($438),精選和牛拼盤($360) 不過好在like Facebook page 有第二碟半價優惠 (以價錢較低一款做折扣)牛肉好新鮮,肉味好鮮好juicy🙈 燒得好香,唔點醬汁都好好食喇,牛舌正👍🏻我地四個都咁大食,食燒肉梗係唔會夠啦!叫咗啲小食同主菜🌝小食有炸芝士卷 ($56) 同燒酒煮青口 ($78) 炸芝士卷係幾香脆,但芝士實在太少了,好微既芝士味。燒酒煮青口都唔錯,酒味唔重,但就可以將青口既鮮味逼岀黎🙈 韓牛三重芝士薄餅 ($188) 味道唔錯,食得岀牛味,餅底好脆,但如果芝士再多啲就好了鰻魚鐵鍋炒飯 ($128) 呢個飯做得好出色!味道濃得黎又唔會好鹹,鰻魚燒得好惹味,飯粒又好煙韌,特別之處係用咗呢個鐵鍋,近鍋邊嘅飯粒就會變咗飯焦,食落好香口😆
我地四個都咁大食,食燒肉梗係唔會夠啦!叫咗啲小食同主菜🌝