2011-12-13
今天同舊同學食飯,都唔知食咩好,甘我就選一間好多開心樣好小唔開心樣,最後選了這間. 結果是失望餐廳環境,設計是可以,但我嫌張抬太細叫多幾個餸都覺得左住 !! 同埋人客都坐低,水都無杯,要叫先有,差!這間餐廳令我覺得氣爆既系飲品方面!!o黎得泰國餐廳,緊系唔少得叫一杯芒果飲品,我選了芒果菠蘿冰(但我沒有為意原來有剩芒果冰點),而我另一位朋友點了奶茶冰.她的那杯先上桌,點知跟圖的分量是相差一半!!! 我地成班人都覺得奇怪,于事問清楚侍應點解貨不對版,侍應話o羅入去再整過.不過侍應之後o羅番出黎o個杯根本是同一杯只系加多1cm高的冰但系都唔滿 (副圖o杯系超滿).最衰我唔記得影menu既相!! 到我o個杯時,我比我朋友好一點點,要2/3杯但都系唔滿!!! 如果唔想俾足貨就好心唔好俾人見到副圖,或者用細D既杯就無甘肉酸囖...點菜后D前菜上得超快,都唔知系咩事先整好軟殼蟹春卷 - 無文無味,軟殼蟹淋o既 (但唔記得影相呀!!)炸蝦餅 - 無蝦味,唔打緊,但唔好成舊粉得唔得啊!!越南春卷 - 塊皮超韌,又唔脆肉骨茶 - 我唔鐘意飲,但我都免強試左一淡,但我覺得唔正中冬陰功 - 這個可以,但只蝦系
點菜后D前菜上得超快,都唔知系咩事先整好
炸蝦餅 - 無蝦味,唔打緊,但唔好成舊粉得唔得啊!!
攬菜肉崧四季豆 - 唯一最穩陣既一個餸,肉碎送飯就夠
燒牛柳配糯米飯 - 無肉味,超韌,溝埋D糯米飯更加無味