2018-04-22
[ A5和牛拉麵初體驗🐮]••📣期間限定💥要試就要快啲去啦!-跑馬地站新開既時候,特登搭的士去🚗然後係門口餓住等左一個半鐘💀中環開左分店,方便就腳,又唔使排隊🎉⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹鹿兒島A5和牛拉麵($198)⭐️8.5/10我都係第一次食牛骨湯拉麵🍜雖然我平時唔食清湯,呢個絕對要試👍🏻湯底用牛骨+洋蔥煲成,一上枱係聞到勁香牛味🐮飲落更加唔使講,好濃郁,大約好似利久旁邊碗洋蔥牛湯咁😂(少許牛羶味)▫️最吸引我係面頭既火炙和牛❤️有4塊,都唔算薄,油脂好夠好正,經火燒過好香😍嗚哇4塊真係唔夠喉🤤-🔺留意‼️3:00pm後先供應⚠️🔺成2舊水食碗拉麵真係好癲🤯不過呢碗值既,和牛喎~~-[ 全港最正雞白湯🐔]🔹雞白湯拉麵($138)⭐️9.5/10無敵既湯底係熬得好濃厚,飲落好幼滑❤️湯面有一層泡沫,係好似打Cappuccino咁打上去☕️令口感更棉滑👍🏻我從來都唔會特登去飲拉麵湯,但呢個我真係把持唔住🙈-▫️雞胸肉豚肉各一塊🐷係低溫慢煮,好嫩滑,連雞胸肉都好滑😍最特別係炸牛蒡,係幾香口,但浸淋左之後覺得多左朕油膩味💦仲有我鍾意既竹筍係長長好大條,好爽口👍🏻-🔺雖然定價係比其他高💵但我覺得係絕對值!
📣期間限定💥要試就要快啲去啦!
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹鹿兒島A5和牛拉麵($198)⭐️8.5/10
🔺留意‼️3:00pm後先供應⚠️
🔺成2舊水食碗拉麵真係好癲🤯不過呢碗值既,和牛喎~~
[ 全港最正雞白湯🐔]
🔹雞白湯拉麵($138)⭐️9.5/10
我從來都唔會特登去飲拉麵湯,但呢個我真係把持唔住🙈
🔺雖然定價係比其他高💵但我覺得係絕對值!