2023-05-08 1609 views
今日我同朋友一齊去咗林洪記食餐,佢哋搞咗個海鮮蒸氣放題,真係勁啊!咁多款海鮮任我揀,實在太開心。我哋坐低之後,迫不及待咁睇咗一眼餐牌。哇,真係豪華至極!有大頭蝦、生蠔、龍蝦、帶子同蟶子,全部新鮮又正宗。真係好難揀淨一樣海鮮,好彩有服務員幫手。我叫咗杯凍啤酒,為今晚海鮮大餐做個開胃。不一會,我哋嘅點心就上嚟喇。我揀咗大頭蝦,朋友揀咗生蠔同帶子,真係味道鮮美,鮮甜多汁。嗱,真係想將個海鮮咁樣生咬一口,好似係直接從大海捉返黎咁。食完頭盤,我哋又點咗龍蝦同蟶子。龍蝦肉質鮮嫩,夠彈牙,搭配啲醬汁,更加加倍美味。至於蟶子,經過蒸氣嘅烹調方式,令佢嘅鮮甜味更加凸顯出嚟,真係好過癮。最後,我哋叫咗份椒鹽瀨尿蝦,真係大啖一齊食。啲瀨尿蝦個個都好肥美,裡面嘅蝦肉咁鮮甜,配上椒鹽嘅調味,一啖入口,辣辣鮮香嘅味道令人回味無窮。整個用餐過程都好愉快,食物質素非常高,服務亦好到冇話講。

整個用餐過程都好愉快,食物質素非常高,服務亦好到冇話講。
2023-05-04