2015-06-30 2350 views
不知不覺, 幫親左京華已有15年.久不久都會同一大班朋友或家人來食.原因係地方就腳, 食物水準甘多年都保持好食及平日晚上來不用等位.每次必食既一定係小籠包, 真的要讚個師傅, 皮薄肉汁又多, 而且入面舊肉既分量係好足.食足甘多年都無失手過. 必需推介比大家第二必食一定係片皮鴨, 即叫即燒, 仲要係次次隻鴨都係無咩肥個下好野.同我去大都食既味差唔多, 價錢仲要平甘多, 所以無理由唔食.最後一道叫既菜係琵琶豆腐, 由細到大都好中意食黎個菜, 不過好小酒家有黎個菜啦.所以第一次向京華個menu見到有就馬上叫啦, 味道好好, 只係個汁咸左小小.因為我食食下先記得拍照, 所以得番幾舊. 原本一碟約有十粒左右.另外最中意去京華既另一個原因就係,佢既飯後甜品, 紅豆沙係首選, 而芝麻糊因為本人不太喜歡, 所以不能評論.總結: 來京華晚飯真係無得輸. (食左甘多野埋單都係HKD242-)
不知不覺, 幫親左京華已有15年.
久不久都會同一大班朋友或家人來食.

食足甘多年都無失手過. 必需推介比大家

無敵小籠包 (5隻)
片皮鴨半隻
琵琶豆腐
飯後甜品
Other Info. : 唔知為何, 京華服務費甘多年都係加12%.....
$121 (Dinner)
無敵小籠包 (5隻)
片皮鴨半隻
琵琶豆腐