為食人數 : 6食左咩: 白胡椒炒蟹, 奶沙雞, 紅燒鮑翅, 揚州炒飯埋單幾錢: $2,000+===============上星期一行6人為老友Jimmy慶祝生日, 由於佢最鐘意食蟹, 於是就去試來自新加坡o既 “無招牌海鮮餐廳”, 一於試下白胡椒蟹係米咁好食~去到果然好爆場, 好彩預先book 左枱同埋蟹(book位時佢地話一般8點幾就賣哂蟹, 所以可以order定蟹~ 哈哈, 連蟹都有得book)坐定後即刻叫隻白胡椒炒蟹先~最熟蟹o既Jimmy話隻蟹係斯里蘭卡大蟹, 我地叫左隻2斤幾o既蟹公(個waiter話炒蟹要揀蟹公,辣椒蟹就要揀蟹女wor~) 上菜時間: 嘩~~~~~~~ 好香, 好大隻~!!!隻蟹夠哂大隻又多肉, 足夠我地6個人食~特別要一提o既係d蔥, d蔥好濃白胡椒同埋蟹味, 我地一於食埋唔好嘥!炒蟹個汁實在太好味, 所以叫多左個揚州炒飯泥撈飯~之後再叫左奶沙雞, 同埋幾碗紅燒鮑翅賀一賀壽星仔! D 沙甜甜地, 加埋底下酸酸辣辣o既雞醬, 一流呀~!有人生日當然要食豪D, 但大家食到飽飽地, 所以叫左3碗share食~ 味道唔錯~埋單$2,000多小小, 平均一位$3
為食人數 : 6
食左咩: 白胡椒炒蟹, 奶沙雞, 紅燒鮑翅, 揚州炒飯
埋單幾錢: $2,000+
===============

去到果然好爆場

上菜時間: 嘩~~~~~~~
好香, 好大隻~!!!
白胡椒炒蟹
隻蟹夠哂大隻又多肉, 足夠我地6個人食~

奶沙雞
D 沙甜甜地, 加埋底下酸酸辣辣o既雞醬, 一流呀~!
紅燒鮑翅

埋單$2,000多小小, 平均一位$300幾, 我地請埋壽星仔都唔洗$500!

壽星仔話下次要試辣椒蟹wor~
我就覺得愛蟹之人必試呢間餐廳之餘, 推介大家都試下佢地其他野食~!! (我下次我想試佢個咖啡骨!! 因為我聞到隔離枱哥碟好香….
2011-08-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday