2013-11-22
之前喺附近食野無意中見到呢間門口串燒檔,心諗佢淨係做外賣?原來唔係,隔離有間舖仔好細個門口係屬於呢間舖既,可以入去食既 入去坐低嗰刻見到有臘味飯($25)喎, 整返個同同事share先,由於主打係想食串燒,所以....飯只叫一碗。好似蛇舖食既臘味飯size,由於一黎就比我分左兩碗,所以....無相睇。臘既中間嗰層唔上色,有d飯仲係白色既,而且d飯好濕﹑ 花生好多,但係臘味又少,呢個飯麻麻。不過我地一心諗住食串燒,所以飯唔好食都無乜所謂,串燒即燒,所以要等一陣,不過都算快手,我地未食過,驚會好辣,所以全部都叫左小辣。首先有燒韮菜 (小辣)好味道(黎嗰時有枝櫼吉住架,不過我拆開左先記得要影相)燒司華力腸(小辣) 同雞腎(小辣),我又係食到一半先記得影相,呢兩樣都好味呀!(下面深色d嗰兩舊係雞腎呀!當然佢岩岩上枱嗰時唔係得咁少啦!)燒茄子(小辣) 呢個我同同事都覺得太濕啦!如果可以燒乾d應該會好味d!上面嗰d係蒜蓉最後黎個燒雞扒(中辣) 由於不甘只係小辣,想試下中辣我地食唔食到,所以呢個叫左中辣,哇.....小辣同中辣都相差好遠下,堅辣呀!不過又幾好味喎!如果食得辣既朋友,仲有一辣同超辣可以
Other Info. :
佢地仲有d午餐揀,$25一個包埋野飲架!幾抵食架!雞扒飯嗰d扒都係一樣即燒架~~