2019-03-08 46 views
在尖沙咀行完街,朋友突然話想食火鍋,經過望到個招牌(醉胡爐),見個名和裝修格局都好有格調,所以一行五人,一支箭咁就入坐了😅!哈哈!可能太肚餓吧!七點半時間,人流開始多了!但環境很闊落,所以都坐得很舒服😌!😋商討完一輪之後,決定叫火焰龍蝦海鮮鍋,先焗後炒,洋蔥番茄被火焰一下,已發揮了其香味,再加上龍蝦和蜆的鮮味,令整個湯變得香濃!先飲一飲湯再打邊爐吧!🦞🦞😋火鍋配料方面,當然要叫牛肉啦!呢碟極上本地手切牛,脂肪分佈均勻,只需烚一烚,入口即溶軟滑,美味無比🐂🐂😋冰菜新鮮幼嫩,烚一烚食落好脆口,第一次食,覺得好好味!🥬🥬😋手工水餃和雲吞,皮薄餡料豐富,好大隻又鮮味,果然係自家製!🥟🥟香港其實都有好多唔同類型的火鍋店 , 又四川,日式,粥底和蒸氣,應有盡有,但要搵一間真正食完之後,再想回頭食的!就真係唔 容易!😊