2021-11-09 115 views
呢間牛大人真係一位難求,開咗咁多間分店依然客似雲來。朋友早一個月就訂位,呢日就跟佢一試台式火鍋嘅風味觀塘店佔地好大,地方寬敞,有別於一般火鍋店坐得比較迫放題形式,我哋揀咗極上和牛吃到飽套餐,湯底就鴛鴦鍋 - 牛大人紅燒牛骨鍋 x 台灣鳳梨雞鍋,湯底味道香濃而湯料亦都好豐富,推介👍因為揀咗最貴嘅套餐,牛嘅選擇亦係最多,我哋點選晒全部,包括澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱,美國極級肩里肌,手切封門柳,安格斯一口牛肉粒,安格斯牛小排,牛味同口感各有特色除咗牛之餘,客人亦可以手機點餐,點選其他如鴨血,海鮮甚至小食都應有盡有,真係不能盡錄至於丸類,菜類,麵/烏冬等等就以自助bar 形式提供,客人因應自己喜好去選擇飲品方面,除咗雪櫃裏提供一般紙包/罐裝飲品之外,客人亦可點選台式特飲,有酸梅汁,冬瓜茶,金桔椰果等等選擇最後就甜品方面,客人可以選擇雪糕或仙草凍作「飯後甜品」簡單總結:雖然係放題形式,但食材質素甚至選擇方面一啲都唔馬虎,正正反映了一位難求嘅原因!

觀塘店佔地好大,地方寬敞,有別於一般火鍋店坐得比較迫

最後就甜品方面,客人可以選擇雪糕或仙草凍作「飯後甜品

Type of Meal
Dinner