大角咀的餐廳轉得很快,所以過一排又可以試新野。
今日Happy Friday, 唔想食茶記/外賣,諗住食好d, 點知嗰晚度度都要等位,行到 "前石頭屋", 原來轉左這間, 有個女仔出來介紹,餐廳入面人唔多,所以第一反應其實無即時入去,兜左個圈無心水,見佢價錢都ok (西餐晚餐:$9X - 16X, 好似系),於是反轉頭試下~
味道: 點了最平的雞扒拼 德國辣腸 + 最貴的龍蝦。
我第一印象,餐前的羅宋湯好好飲。
餐包有牛油,所以我無試。
雞扒上碟後,一定要襯熱食, 佢個皮煎得好香,煎曬啲油出嚟,唔肥,啲肉好滑。
龍蝦意大利飯, 呢個等咗好耐,但係佢上碟嘅時候就見到龍蝦系一整隻,同埋焗得好香,有拉絲芝士,意大利飯剛剛好,唔會硬到覺得未煮熟(注:我本人喜歡軟一點的飯) 真心正
飲品: 叫左不用加錢的土耳其桃茶,有d乾桃粒,都ok 好飲(未去到推介級別) 可以一試
服務: 當時免加一。
當晚應該有老闆d friend在場,個waitress唔系好理我地,又唔得閒收碟。不過叫佢時,態度好,要叉有叉,要水都有水,服務還可以。老闆好似系大廚 (不過我之後lunch再去,無老闆朋友在場,佢對街客的招呼的attention 就返晒黎)
點菜:佢用QR system落單,不過個system真心廢,無得寫 "少冰,走奶,麵包走牛油等, 牛扒的話幾成熟" (M記 and米線陣都有得寫remark啦)
環境:見佢系有心機設計的。不過,個電視不斷播 "魚樂無窮" (深夜電視無節目,影住魚缸嗰d), 唔知咩事lor ~~ 如果覺得播電視劇破壞氣氛,建議播d jazz 音樂lor
(注: 之後lunch再去,試左牛扒+蝴蝶粉+明太子意粉+天婦羅牛肝菌白汁意大利飯; 推介明太子意粉 > 牛扒/蝴蝶粉 > 天婦羅飯)
希望水準繼續keep, 繼續免加一
$150 (Dinner)