2025-06-24
越嚟越接近5/7 ,唯有靜看預言。當然希望唔好實現,小編就可以快啲快啲快啲安心去日本!!不過留喺香港,我都發現咗一間小店,質素媲美日本水準架!✨霜降A4(190g)套餐揀每款牛肉之前都可以仔細睇睇佢嘅簡短描述,根據個人嘅口味去選擇!今日小編就揀咗霜降A4(190g)油花分布比較平均,同時又能夠品嚐到牛肉嘅香氣~湯底亦都有六款可以選擇,根據眾多嘅食評,小編揀選咗海膽湯底!湯底濃郁而不腥臭,更加有啖啖海膽係鍋底,完全估唔到牛肉同海膽高湯嘅配搭都幾夾~而烏冬亦都慢慢渲染成金黃色,shu入口好入味!✨赤身(190g)套餐赤身紋理好靚,食落去更加感受到牛肉嘅香味,湯底就揀咗壽喜燒,甜絲絲濃郁既牛肉沾上蛋汁絕對係最佳配搭~由於湯底相對濃郁,所以就揀咗米飯嘅配搭,食完真係大滿足!額外亦都加咗50g 嘅西冷A5,油花感再重身啲,滿腔牛脂~飲品方面叫咗焙茶拿鐵,中和一下牛肉所帶嚟嘅油花感,甜度適中!講緊喺日本呢個價錢都食唔到呢個水準,但香港嘅呢一間小店真心有性價比。每個套餐都跟配前菜、蔬菜拼盤、主食、甜品!
不過留喺香港,我都發現咗一間小店,質素媲美日本水準架!
✨霜降A4(190g)套餐
✨赤身(190g)套餐