2021-01-15 154 views
無意中見到人哋講呢度嘅葱係自助,最鍾意食麵叫多葱嘅我,真心係為葱以來。天氣冷,順便試吓佢嘅沙嗲牛肉麵。到嘅時候係早餐時間,$32連茶走。叫咗沙嗲牛肉麵配煎蛋,少湯。碗麵送上見到個湯底係有啲似清水湯底,就叫職員幫我加啲沙嗲汁,佢好爽快拎咗一碗沙嗲汁俾我。叫咗小湯再加埋呢碗小小嘅沙嗲汁,再加咗少少辣椒油,味道就剛剛好。佢嘅沙嗲牛肉唔多,而且是一隻蛋不是兩隻蛋,早餐冇多士跟,好少食晒一碗沙嗲牛肉麵嘅我今日都全部食晒,女仔來講夠飽嘅,滿足,男仔可能要加多份多士,或者加餸。公仔麵爽口彈牙,唔會太生都唔會太淋,剛好。多青,再篤爆個蛋黃,又坐喺大排檔嘅圓枱嗰度......葱,生雞蛋🥚,牛肉,圓枱,大排檔。突然間,好有三十年前去大排檔食火鍋嘅感覺茶走少甜,見到個底都仲有好多煉奶,我冇攪勻,直接飲上面,奶茶好滑,飲咗半杯。因為已經係今朝嘅第二杯奶茶,所以幾好飲都係飲半杯算。食完不口渴,份量同埋味道對我來講都剛剛好,唔使同人講多葱,自助任加,地方乾淨,會再來。

到嘅時候係早餐時間,$32連茶走。
叫咗沙嗲牛肉麵配煎蛋,少湯。

公仔麵爽口彈牙,唔會太生都唔會太淋,剛好。

多青,再篤爆個蛋黃,又坐喺大排檔嘅圓枱嗰度......
葱,生雞蛋🥚,牛肉,圓枱,大排檔

突然間,好有三十年前去大排檔食火鍋嘅感覺