2018-06-18 996 views
睇左軒皇上嘅video介紹呢間酒吧為佢調左一杯以佢其中一張album 為名嘅cocktail!!! 梗係要黎試下呢杯"Pink Dahlia" 啦! 順道都同朋友食個飯仔因為軒仔, 本尊完全都唔知呢間餐廳食咩就衝左入黎啦! 原來係韓式餐廳。前半係酒吧, 後半係餐廳。 我地order 左Mandoo Trio(三色餃), Basirak Kalguksu Hand-cut Noodles 同小牛排。都未食完第一碟餃, 就決定要order 多一客! 好好味呀! 兩隻蒸餃, 一隻豬肉餃, 一隻有松露, 兩隻都好juicy。 另一隻脆卜卜, 裡面有芝士, 好味呀! 佢個名係crispy philly cheesesteak & kimchi dumpling.... 好長。。。個名個麵好軟, 有啲似烏冬, 啲蜆好新鮮, 最緊要係冇沙! 本尊一食到沙就唔食架啦! 個辣湯本來ok, 但就鹹左少少囉... 最後就係小牛排... em... 我唔知原來韓式小牛排係好似燉牛腩咁, 但唔係唔好食呀! 同我想像有啲出入啫~ 肉質好軟, 我地食完呢碟就飽左, 因為真係好肥美。主角"Pink Dahlia"!!
順道都同朋友食個飯仔

前半係酒吧, 後半係餐廳。
主角"Pink Dahlia"!!! 玫瑰士多啤梨好靚
, 杯酒好香士多啤梨味, 甜甜地, 酸酸地!
軒皇上!!! Good Show!
不過, 呢杯酒只係會喺張敬軒演唱會期間先有得飲。
之後... 真係會冇咩? 我不嬲都唔信呢啲野。 我諗佢會改名囉。。 或者!
Pink Dahlia
2018-06-13