一向係西營盤 Blossom fans,得知佢哋喺九龍城開分店,當然要捧場!老闆們好有心咁樣親自去木場handmade唔同嘅傢俬,當中不得不提就係張bar 枱!真係令人過目不忘!不過好似so far 近門口嘅小木枱同小木凳做咗打卡位😂😂呢度嘅menu 同西營盤一樣,呢度好似走日式同fusion多d,西營盤就西式啲~ Menu入面有兩個選擇係令我struggle 左一陣,一個係椰菜花飯,另一個係咖喱湯雞肉定食,椰菜蕃蕃係而家好輕嘅素食,椰菜花飯代替飯可以更健康,亦帶俾你滿滿嘅飽腹感❤️ 到最後因為我唔想食豆嘅關係,我揀咗咖喱湯雞肉定食,呢個定食令我感受到廚師嘅細緻係因為佢入面嘅蔬菜都拖過油,香口得黎又唔會似炸天丼咁油膩,而且入面嘅蔬菜食落都甜,又多款式,南瓜蓮藕紅蘿蔔薯仔等等,夠晒健康!如果真係要講可以再進步嘅,應該就係雞肉嘅處理,仍然有帶點雪味同唔夠滑,可能經過調味會好啲?到最後,就算食都幾飽都一定要order Tiramisu!!! 食過嘅就會知道佢哋嘅真係Cafe界來講最好食嘅!

咖喱湯雞肉定食

Tiramisu

2021-05-25
$200 (Lunch)
咖喱湯雞肉定食
Tiramisu