2016-07-13 1999 views
炸雞熱潮呢陣子都冷卻落黎, 尖沙咀一帶既炸雞都無甘多人, 行過見到無人排, 朋友又好想食, 所以衝左入去啤啤佢~Fairyland既份量唔算好大, 岩2個人去食, 可以食多幾樣, 唔駛齋食炸雞甘齋~ 叫左個沙律, 食炸雞甘熱氣, 要食番D菜減低油膩感同罪惡感, 份量都OK, 大堆頭既"沙律山", 上面灑左芝士粉同dressing, 令個沙律無甘寡; 叫多個泡菜煎, 都OK, 泡菜都多, 唔太厚/太薄, 係油左少少, 好在有叫沙律; 主角炸雞呢, 可以揀有骨/去骨, 2個懶鬼食野唔"lur"骨, 梗係揀"no bone"! 佢既炸雞都唔錯, 唔係好大舊, 容易入口, 同埋都炸得乾身唔油林林, 再配埋薯片, 你可以話扼錢啦, 扼左半碟雞, 但食過其他炸雞, 大大碟, 不過食極都係炸雞, 食食下都會剩番晒係到, 都係嘥左D野, 反而食下雞, 飲啖啤酒, 再食下薯片, 唔覺唔覺又食晒D野. 啤酒呢, 其他檯都叫韓國啤, 我地嫌一支份量少, 叫左2杯生啤, 夠凍, 配熱辣辣炸雞一流~

Type of Meal
Dinner