Step_sy
2017-04-18
关注
🍴銅鑼灣 sharishari氷屋

嗱 咪再話我懶唔update d好野食俾大家喇😪

今次出場既係 為日本愛好者而設 唔使心掛掛去日本食冰喇!宜家 終於 終於 都可以係香港食到日本既味道!店主想將黎至北海道美食的滋味帶黎香港發揚光大 好值得like爆加真係:) 特登映俾大家睇 我地真係食哂加 好正牙真心😋岩哂宜家天氣!!!

HKD78 抹茶焦糖

HKD90 牛乳雪榚

呢個冰 短短一個月內我已經encore jor 2次!!因為太太太好味 果種入口即融 抹茶同焦糖 係口中融化而結合成一體 好好好味 好滿足牙救命!!!

我食左兩次 一次有雪榚一次無 留意翻相差無幾 有源自北海道既牛乳雪榚 點都加埋落去 大滿足d加嘛 對不對?!

HKD70 日式豆腐

呢個70蚊有埋豆腐雪榚 又幾討好喔🙊

其實呢 豆腐味我就幾鐘情既 但奈何入面加埋大豆粉🤣我就麻麻地d豆粉 所以下次試下呢期紅人-櫻花味好過 係現時既no.1 喔😉粉紅色的少女心 呃下like都好😅

sharishari氷屋 Kakigori House 氷屋 (銅鑼灣)

銅鑼灣希雲街14號地鋪

雖然店裏面排名上佢唔係top3  但係我鐘情於焦糖與抹茶的配搭😍
相對之下  我無甘喜愛豆腐  可能味道不能夠滿足我  我個人覺得偏淡😂但勝在可以70蚊配埋雪榚😩
真心可以清哂  空碗是最好的說明喲☺️
真心可以清哂  空碗是最好的說明喲☺️