2020-06-10 23 views
今日放工終於去食期待咗好耐嘅渝味曉宇!雖然我同朋友都唔食辣,但都覺得好正,總結來講就係食材新鮮、湯底濃郁,好抵食呀!首先湯底就揀咗鴛鴦鍋,兩樣都係唔辣嘅大骨湯底同埋珍菌湯底,雖然唔辣但係豬骨味好濃,菇味都好香。落單後好快就上菜,有質素有速度。我哋叫咗今季限定嘅蟶子,唔單止冇沙,仲好鮮甜,值得一讚!同埋其他海鮮都超級新鮮,美國肥蠔好肥大味美;手打墨魚滑半份用兩個竹筒裝住,已經好夠食好有爽口;仲有三寶丸,放喺木板上面非常精緻影相好得意。肉類方面叫咗嫩牛肉,又嫩又鮮,好有驚喜!安格斯牛同埋羊肉卷都厚度適中,淥一陣就食得!而麵類都幾唔錯,特別係個苕粉非常煙韌!最後係飲品,我哋四個人就嗌咗一Jar洛神花茶,酸酸甜甜,打邊爐就最啱!