2023-09-15 135 views
前排有朋友食過肉蒲團火鍋放題,推介佢啲牛肉好正,今日心血來潮想打邊爐,所以黎試下。揀咗M5M8和牛set($368一位)可以食足兩個鐘。揀咗個胡椒豬肚湯底,湯底胡椒味夠,跟住入邊仲有好幾件豬肚,煲到夠晒林身。為咗牛肉而去嘅我哋一開始就落晒10款牛肉,要逐款逐款試😆 想讚吓佢哋嘅上菜速度真係好快,一落完單,喺出面拎咗啲小食返嚟就已經到齊晒。呢度嘅小食有咖喱豬皮魚蛋、麥樂雞、薯條同薯格,質素唔差,薯格我哋返兜咗幾次🤭因為有發熱燈照住,所以啲小食喺keep住熱同脆👍🏻牛肉每片都切得好薄身,唔會話試一兩款就飽到食唔落,佢有啲比較特別啲嘅款式,例如美國安格斯牛骨髓、澳洲M8臀腰肉心同澳洲穀飼牛牛臂尖等。我哋10款試晒全部都吾錯,個人最喜歡薄切封門柳,肉質嫩滑又有牛味👍🏻而朋友就最鍾意美國安格斯牛頸脊。之後仲叫咗啲海鮮,魷魚成隻上,夠晒誠意,另外廣島蠔同埋虎蝦都新鮮好味😋出面仲有自助區,有蔬菜、丸類、麵食同飲品,選擇都唔少👍🏻食完肉再食下啲蔬菜就差唔多,個人好喜歡啲南瓜,夠晒甜👍🏻最後仲送上一人一杯Häagen-Dazs雪糕,甜品收尾perfect🫶🏻最後發現原來有優惠,逢星期日至四 二人同行一人

最後發現原來有優惠,逢星期日至四 二人同行一人半價。嘩!當堂性價比又高左👍🏻優惠去到九月尾,可以再嚟encore 多次😋

📍 肉浦團火鍋放題
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號

#hkfoodie #hkgoodfood #hotpot🍲 #beef #香港美食 #香港打邊爐關注組 #放題 #肉浦團火鍋放題 #烚吓烚吓先最過癮 肉蒲團火鍋放題👏
2023-08-28
Type of Meal