2018-08-12 63 views
有主題特色嘅餐廳,喺香港都唔係好常見,朋友介紹左我去一間旅行主題餐廳。夜晚7:00鐘,已經坐無虛席啦,地下下層四五張枱都坐左人,想試下嘅你最好訂枱啦!一坐低抬頭望,就見到對面嘅佈置系一個電視螢幕嚟嘅,播放着火車嘅片段,好似置身係入邊,出面冰天雪地食住暖嘅嘢,格外有感覺。話晒係主題餐廳,餐牌梗係要有特色啦,每一本都好似手製咁樣嘅,有啲明信片同相,估計應該係主理人旅行時候嘅相,真係好有心機呀!話哂係主題餐廳,餐牌都國際化啲,咩都有少少,fusion為主。Green Asparagus - $32,我係黑松露嘅fans,配埋最愛露荀,幾清新嘅。西班牙辣肉腸火箭菜薄餅 - $138,其實份量都唔細架,但係辣肉腸就少咗啲,唔係每一塊薄餅都有,不過味道都幾夾。Lime and Chili Pork Belly - $168,個人幾鍾意呢道菜,豬腩肉切碎咗,連埋啲粟米一齊煮,個汁幾好食,上面仲有一隻蛋打出落去,用麵包點啲汁,正!連埋啲粟米一齊食咩,個味好夾,唔會好似淨食豬肉咁油。Spain Paella - $198,記得之前食過Paella餸同飯係一齊炒嘅,但係呢一個就好似係飯鋪底之後海鮮獨立整完

Spain Paella - $198,記得之前食過Paella餸同飯係一齊炒嘅,但係呢一個就好似係飯鋪底之後海鮮獨立整完再放上面,飯可以在意少少。海鮮有帶子,青口,墨魚,魚同埋蝦。其實都算幾足料嘅兩個女仔一定食得晒同埋會覺得飽,前後都有四隻架。但係飯嘅味道可以再重少少,咁就最好啦。

食物質素唔差,最主要都係食decoration同埋餐廳創辦人對餐廳嘅一番心血,睇得出好多野都好有心機,無論係裝修餐牌定係菜單設計。
2018-08-10
$300 (Dinner)