2021-09-09
請了半日假到灣仔見工,順便約先生食晚飯,大約7 點,經過 [ Boy n Burger ] 新開不久的美式漢堡快餐店,先生見價錢抵食,進店一試。💃店員全是外籍人士, 用英語點餐或手指指都無問題,餐廳設計簡約,吉祥物Bobby 好可愛,食物即叫即整,而最吸引我既,一定係可以任飲任裝的可樂機~😍餐廳主打平靚正美式漢堡,首先試試 Signature Chicken $48,招牌炸雞漢堡,外型大隻,都幾重手。👍裡面除巨型炸雞外,仲有沙律醬,芥末醬,生菜,蕃茄,材料豐富,雞皮香脆,雞肉帶有小小胡椒味同幾多汁,整個漢堡充滿美國風情。🍻我就簡單點左個Cheese Burger $35 芝士漢堡,牛肉質素唔錯,真係比較有肉味同口感, 翻查資料,原來佢哋既牛肉係「經過天然海鹽洞熟成20天+不含抗生素既草飼及穀飼牛肉製成,食物質素經過嚴格管制,非常健康...... 」即刻覺得好抵食,無諗過一間快餐店對牛肉都咁講究。😎見到先生個炸雞漢堡咁吸引,我都散叫左件Chicken Thigh $28,酥炸雞腿~~🌼而漢堡既好朋友Seasoned Crispy Fries $20,美式炸薯條,香脆又厚身。甜品~~美式
見到先生個炸雞漢堡咁吸引,
我都散叫左件Chicken Thigh $28,
酥炸雞腿~~🌼
美式炸薯條,香脆又厚身。
甜品~~
美式平靚正漢堡快餐店,一樣可以食得豐富,最重要係夠抵食,餐廳走大眾化路線,播放舊式英文歌,感覺休閒又舒適。😋
Boy n Burger
灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
🌛月光太太