2021-08-16
意外發現嘅灣仔新咖啡店❤️環境唔錯 食物賣相都幾fancy😻而且店員態度好親切( ´▽` )ノ題外話 話說我喺IG見到有杯用martini glass serve的americano 然後我問下店員 佢哋即刻話可以特地整杯俾我地😚雖然只係一個小動作 但已經足以令客人好開心♪( ´▽`)酒杯飲嘅咖啡別具一番風味😚-🍝海鮮青口藜麥藍碟豆花幼意粉 ($118)Fancy到不得了嘅意粉🦋面頭嘅係泡沫嚟 仲有好夢幻嘅花瓣作裝飾 意粉用藍碟豆花去調色 呈好靚嘅藍綠色 好吸睛啊🔹海鮮有魷魚 青口 蜆肉等等 份量質素正常~但我好欣賞佢哋意粉!意份幼細但咬落係有咬口的!條條分明而且偏挺身嗰種🥰我好喜歡嘅質感~ 整體味道唔錯唔錯 絕對唔係得個樣㗎-🐽黑毛豬叉燒滑蛋菜脯酸種包 ($108)朋友嗌嘅 佢嘅酸種包好特別 加咗一粒粒橄欖落去 味道更特別🫒叉燒同滑蛋份量都非常足夠 蛋汁同叉燒汁配埋個麵包味道更出色外 仲多咗一份濕潤感 不過可惜個黑毛豬叉燒就比想像中質感柴左啲 唔夠軟稔😗😗
🍝海鮮青口藜麥藍碟豆花幼意粉 ($118)
🐽黑毛豬叉燒滑蛋菜脯酸種包 ($108)