灣仔有間白色主調、走簡約風格既餐廳,用左玻璃門寫左d文字,吸引左我入去。好多客人,氣氛幾好👍同熱鬧。🍽️晚餐1人前,每人一個套餐,包含了小食、沙律🥗、餐湯、天婦羅拼盤及主菜。既然依間素食店主打係品茶放鬆😎,叫餐時需選擇今日想飲既茶☕️,儀式感滿滿,先約茶壺既茶倒入品茶杯後再倒入小茶杯,非常休閒。而且茶味🍵回甘香氣四溢。展開草本拼配茶(寓意你的人生剛剛展開,很青春)味道較淡👅草本拼配風味:黃大茶椿葉花椒 松針 木姜子安逸草本拼配茶(寓意你現在正過着安逸的人生,無憂無慮)草本拼配風味:六堡 松針 杜松子 胡椒薄荷 尤加利味道較濃👅天婦羅拼盤兩位一客,點埋鹽巴鹹香惹味,而且天婦羅🍤剛炸起好脆。主菜:素肉漢堡:主菜賣相造到好似外面既美食,🤔唔會以為係素食。素肉漢堡配上咖哩🍛味道好夾。抹茶蕎麥麵,炸餃子🥟係模仿三文魚🍣呀。蒟蒻扮到超似,質感仲要好彈牙。夏天食冷麵真係好爽😄。蕎麥麵🍜好掛汁,帶點甜味。甜品🍮:椰香琥珀雪燕甜品滿足我甜品胃。琥珀帶點咬口質感QQ。
🍽️晚餐1人前,每人一個套餐,包含了小食、沙律🥗、餐湯、
天婦羅拼盤及主菜。

展開草本拼配茶(寓意你的人生剛剛展開,很青春)
味道較淡👅
草本拼配風味:黃大茶椿葉花椒 松針 木姜子

安逸草本拼配茶(寓意你現在正過着安逸的人生,無憂無慮)
草本拼配風味:六堡 松針 杜松子 胡椒薄荷 尤加利
味道較濃👅

主菜:

抹茶蕎麥麵,炸餃子🥟
甜品🍮:椰香琥珀雪燕
甜品滿足我甜品胃。琥珀帶點咬口質感QQ。