2025-02-25 94 views
放工約咗朋友想一路食嘢一路飲野,所以去居酒屋食飯。朋友話同事推介灣仔有一間唔錯嘅居酒屋,於是就約埋一齊放工去試吓!雞蠔肉一串有兩件,食落啖啖肉,雞肉肉質嫩滑,外皮香脆,外脆內軟!原隻燒魷魚燒魷魚上枱時香味撲鼻,非常新鮮,口感彈牙同有少少煙韌,但又唔會韌到好難咬。燒伍魚一夜干燒魚外皮香脆,無乜骨,啱晒怕魚骨既朋友!魚肉質感嫩滑,冇腥味👍🏻明太子蛋白玉子燒第一次食白雪雪嘅玉子燒,玉子燒表面燒得香脆,但內裏嘅玉子燒質感嫩滑,形成好強烈嘅對比!明太子燒飯團燒飯團外脆內軟,仲有好多明太子喺飯團入面添!免治雞肉棒(自家製)免治雞肉棒好香再配上生雞蛋,令到雞肉棒口感更加Juicy!燒明太子明太子味道鹹香,再配上青瓜一齊食,大大中和左明太子嘅鹹味!薏米水(自家製)薏米水好足料底部有勁多薏米!薏米水係無糖的,所以味道比較清淡,感覺非常健康!青檸梳打味道酸味十足,超級解渴同開胃,仲可以消滯去除油膩感!泰式燒牛柳燒牛柳熟到啱啱好,唔會係全熟,所以一啲都唔韌!表面同底部都有勁多洋蔥,令牛柳充滿陣陣洋蔥香味!特色炸雞炸雞炸皮好薄,雞肉肉質嫩滑,肉汁都被鎖住,食落好Juicy,亦都唔會覺得好油膩!再沾上沙律醬一齊
雞蠔肉
一串有兩件,食落啖啖肉,雞肉肉質嫩滑,外皮香脆,外脆內軟!

明太子燒飯團
燒飯團外脆內軟,仲有好多明太子喺飯團入面添!

免治雞肉棒(自家製)
免治雞肉棒好香再配上生雞蛋,令到雞肉棒口感更加Juicy!

燒明太子
明太子味道鹹香,再配上青瓜一齊食,大大中和左明太子嘅鹹味!

薏米水(自家製)

青檸梳打
味道酸味十足,超級解渴同開胃,仲可以消滯去除油膩感!

特色炸雞
炸雞炸皮好薄,雞肉肉質嫩滑,肉汁都被鎖住,食落好Juicy,亦都唔會覺得好油膩!再沾上沙律醬一齊食,特別開胃!