2019-09-02
識我嘅人都知我係火鍋控,任何天氣都適合食火鍋,最近聽朋友講呢間火鍋店嘅芝士炸響鈴好出色,於是禮拜日睇完戲就去食個early dinner!-先講環境,佢係喺山林道嘅一個美食商業大樓上面,鋪頭都幾大,枱同枱中間唔會好迫,同朋友傾計都可以舒舒服服唔使咁大聲講嘢。-我哋今次冇食到雞煲,揀咗鴛鴦湯底打邊爐,要左螺片濃湯雞鍋同蕃茄薯仔鍋。螺片濃湯雞鍋個雞湯好濃好creamy,仲有好多螺片!蕃茄薯仔鍋就比較清,係健康之選。我哋每人都飲咗兩碗湯先開始打邊爐!-自創爆芝響鈴$45(3件)有得叫細份,兩個人都唔怕食唔晒!熱辣辣即場炸起,放落湯煮兩至3秒就夠啦,一咬落去真係有爆芝的效果!芝士控不可錯過!-西班牙頂級黑豚豬梅肉$118厚薄適中,雪花勁似牛肉,一嚟本身以為佢上錯😂😂👍🏻一啲雪藏味都冇,好出色的豬肉!-牛柳粒$90牛柳粒唔似肥牛,要淥耐少少先食得,但係一啲都唔韌!-呢兩個湯底咁好味,我哋就再嗌左稻庭烏冬同埋娃娃菜去吸收湯底嘅精華👍🏻-下次會再嚟試吓佢嘅雞煲先!
螺片濃湯雞鍋個雞湯好濃好creamy,仲有好多螺片!
自創爆芝響鈴$45(3件)
西班牙頂級黑豚豬梅肉$118
牛柳粒$90
牛柳粒唔似肥牛,要淥耐少少先食得,但係一啲都唔韌!
下次會再嚟試吓佢嘅雞煲先!