2017-08-08
係澳牛對面既burger店,一直都好想試,今日終於搵到人陪我!!main course做steak同龍蝦,品質應該有返咁上下!店內裝修好舒服,吊燈同黑色牆身好襯,播住輕輕既英文歌,感覺好舒服另一邊牆身係油畫,一黑一白既牆身設計做對比黎得burger店緊係要試burger另外要左一個set dinner簡單但不失風格既枱面雙層安格斯芝士漢堡!menu話足14安士的,另外跟黑醋沙律同薯條。黑醋汁好開胃!可惜沙律有點少!burger一切開,已經有肉汁流出黎,厚厚既漢堡扒,鬆軟既麵包,口感好好!但真係太大個,唯有用刀叉切開黎食肉汁多,牛味足,加埋蕃茄麵包一齊食,每樣食材都係軟身,口感好smooth美中不足既係覺得burger唔夠熱,溫度上略兼不足薯條加25蚊升級左做黑松露芝士薯條!但我比較鍾意用sauce,依家黑松露同芝士用粉,香味上係濃好多,但有時候味道唔均衡,點醬可以自己控制味道既濃淡。再講薯條比較硬身,脆口得黎薯味好香餐湯同蒜蓉包好好味!忌廉湯好厚好濃,入邊仲有少少煙肉粒,好香!蒜蓉包新鮮整夠熱夠脆大蝦龍蝦忌廉汁扁意粉忌廉汁既龍蝦味好香濃加埋扁意粉一齊,有澱粉質既甜之餘,仲有一陣蝦膏既甜
另一邊牆身係油畫,一黑一白既牆身設計做對比
黎得burger店緊係要試burger
另外要左一個set dinner
簡單但不失風格既枱面
黑醋汁好開胃!可惜沙律有點少!
但真係太大個,唯有用刀叉切開黎食
美中不足既係覺得burger唔夠熱,溫度上略兼不足
薯條加25蚊升級左做黑松露芝士薯條!
再講薯條比較硬身,脆口得黎薯味好香
餐湯同蒜蓉包好好味!
大蝦龍蝦忌廉汁扁意粉
忌廉汁既龍蝦味好香濃加埋扁意粉一齊,有澱粉質既甜之餘,仲有一陣蝦膏既甜味,味道好正但配料真係少既,得一隻大蝦
話說見有手工啤promote,要左一支froniter試下!
入口感覺好順口,有好濃既柑橘香味,好似1664,但比1664苦
但覺得唔太夠凍,再凍啲應該好味啲