2018-12-15 791 views
確罐蝦(Kob Khun Ha),我地係食野唔抹嘴嘅拉拉屎戰隊。今日戰隊化整為零,派左4個成員去搵地道小店一聚。專誠黎到賢友試佢最出名的「手打牛肉漢堡」,再叫多個「招牌香酥骨菜飯」,睇下佢呢度的招牌菜有幾招積。出乎意料今次各隊員的意見非常一致...手打牛肉漢堡屎靚(紅)戰士:漢堡包太乾身,牛肉食唔出牛肉味,其實唔講唔係好知食緊咩肉,主要係醃料味好重。屎狗(白)戰士:漢堡包嫌乾身同脆皮太碎,牛肉食唔出任何牛肉味,價錢唔算抵,26$只係一個普通size的漢堡包,無薯條同野飲。屎橋(青)戰士:漢堡包乾如旱柴,牛肉淡而無奇且薄身,抱歉絲毫不覺美味滿足。屎DUM(黑)戰士:漢堡包太乾身,牛肉無咩味,唔多汁,唔好食,完。雖然重要既野要講三次,但講佢漢堡太乾身講到我地都嫌囉嗦。但都公道啲講,如果鍾意食呢款乾身脆皮漢堡的人,應該就覺得OK既。26$一個漢堡絕對唔算平,原本各隊員都有好高期望,只可以話期望愈大,失望愈大…招牌香酥骨菜飯屎靚(紅)戰士:香酥骨普通 ,仲有以為係一塊塊排骨,其實係豬扒咁樣;菜飯就嫌佢太濕。屎狗(白)戰士:整體平平,唔算有咩特別,香酥骨唔香酥,仲要無骨,好似豬扒。屎橋(青)戰士
今日戰隊化整為零,派左4個成員去搵地道小店一聚。

出乎意料今次各隊員的意見非常一致...

招牌香酥骨菜飯
香酥骨菜飯

屎橋(青)戰士:味道尚可,但香酥骨化成普通豬扒,痛哭流涕。唯獨喜愛濕潤菜飯,扳回一分。

屎DUM(黑)戰士:香酥骨明顯用鬆肉粉之類「那」過,攪到啲肉太腍,唔鍾意。

拉拉屎戰隊CONCLUSION:慕名黎食招牌漢堡既小隊全軍覆沒,Certified.
另外,衛生情況有待改善,一坐低已發現枱下有隻死蟑螂,除左勇敢的屎橋(青)戰士外,其餘戰士都要就住就住。
然後,其實屎橋(青)戰士仲發現隊友旁邊的米袋上有蟑螂爬行…但無出聲,於是平平安安地度過呢餐飯。

$35 (Lunch)