2020-07-12
其實食物味道係幾好食, 但以後唔會再幫襯!其實食物難食, 服務態度差,環境污糟,我都唔出post, 但今次真係好嬲! 要等得耐唔緊要, 因為佢即叫即做, 但幾次叫外賣,都真係等到一肚氣 ,如果接唔到咁多外賣單, 或者佢哋嘅工作流程係support 唔到, 就唔好做外賣!今日我11點13 分打電話去叫外賣, 個姐姐話今日好多單, 要等耐啲, 唔緊要, 好明白, 我問佢要幾耐, 佢話5 個字左右。 好無問題, 咁我就大概30 mins 後落去拎, 點知俾錢個時, 心知不妙, 佢搵極都搵唔到我張單, 做執外賣嗰個話無我張單, 收錢個呀姐係咁話有, 搵左好耐, 係佢部機搵到張單, 我問佢, 其實你係唔係漏咗單, 我同佢講, 我唔想等完半個鐘, 再等多半個鐘!佢係咁同我講, 廚房有單嘅, 無 漏單, 好, 我信你! 點知我一路等, 我後面啲單都出哂, 都未到我, 都已經燥燥地, 個呀姐仲要每拎一件外賣出嚟咁問我幾多號單, 未同你講左lor, 2號呀!你叫到 9號都仲未到我! 我知你廚房冇漏單,不過執單個到漏咗單喇嘛, 未張單啲嘢食畀曬後面啲單囉, 咁唔叫漏單咩?我真係忍唔住衝入去問佢仲要等幾耐,
你叫到 9號都仲未到我!
我真係忍唔住衝入去問佢仲要等幾耐, 佢先同我講仲差一樣野 . 最終我足足等咗一個鐘, 1點16 分先拎到, 真係嬲到爆!
嬲嘅原因係覺得, 做嘢有甩漏唔緊要, 但唔係咁做生意
1) 你忙,我明白,漏單唔緊要,我可以體諒,但你誠實啲同我講,俾我決定番要定唔要, 唔係係咁話有有有,出緊出緊
2) 我俾錢個下, 你搵唔單, 都知有問題, 唔係要立即補救咩?
3) 你出單, 出到6,7,8 ,見到張 2號未出唔覺得有問題嘅?
4) 我燥哂底係出面等, 一句唔好意思, 同我交代下都無
5) 我問你要等幾耐, 爆你2 句, 你同我講, "因為唔係你落單, 我會同同事講番" 一句唔好意思都無講過, 係拎外賣出嚟嗰個哥哥仔,同我講左句唔好意思
6)已經唔係第一次, 上次我老公買外賣, 睇住佢俾左佢個個飯俾下幾個人, 仲係咁同佢講, 出緊出緊
我唔係要係俾啲咩服務我, 只係要基本做生意要嘅態度。