建議三人或以上需訂位,因為平日都好多人。幸好今天只係我自己去食,所以侍應都俾到位置我,仲要安排窗口位置俾我,太幸福了🥰
餐廳環境好大,坐位亦唔少。但有一點唔太好,就係坐位之間嘅距離太窄,令到客人講野會感到有啲嘈雜。而且侍應拎住餐盤經過我都好驚佢撞到我。尼一點有所改善下,但整體餐廳嘅感覺都好舒服,簡潔嘅設計,而且坐望維港景色真係一絕。侍應嘅服務質素都不錯,服務周到。

今次我叫左2 courses。前菜方面我揀左 Tuna tartare,主菜就揀左 Sirloin。而甜品方面,我揀左佢地好有名嘅Apple tarte tatin。留意返個tarte係service for two!份量好大,但我實在太想試啦,所以忍唔住叫左😂😋

另外,仲有另一份Tasting Menu,係5 courses。

首先,會上左兩款餐包。兩款都好軟熟,口感鬆軟,不過不失。但個外型值得一讚,有一種剛買返黎嘅感覺😂

之後,尼個前菜真心唔錯!應該話係好好味~
整體黎講,吞拿魚同牛油果好夾,配上底層嘅 Soy sauce & wasabi簡直係絕配,再加上面頭嘅 crispy shallots,口感更豐富。雖然,食材好簡單,但簡單嘅野整得好食係好難。

主菜揀左Sirloin/MR,擺碟好簡單。面頭個舊係牛油,但味道一般。而肉質方面感覺一般,味道方面亦相當普通,牛味唔突出,肉汁亦唔多。只能講有點失望啊~

最後嘅主角反烤蘋果撻!侍應會係你面前切開,再分為兩塊,另外會幫你加上酸奶油。整體黎講甜度適中,撻皮酥脆,蘋果亦好香軟,配上酸奶油食可以減低膩嘅感覺。非常不錯!不過建議大家真係兩個以上,因為份量都幾大😂
整體黎講都不錯,下次會再試晚餐。👍🏻👍🏻👍🏻