2018-07-21 139 views
而家放題越開越多,本身都唔知食邊間好,係朋友介紹之下就嚟咗呢間極上帝王水產,聽個名好霸氣啊!今日因為太遲收工嘅關係,食咗最晏round,估唔到都幾多人,人氣十足!坐低就即刻嗌嘢食,餐紙都有十幾款,花多眼亂啊!但一黎一定係食咗刺身先啦!刺身上枱好靚,亦都有好多唔同款嘅選擇,例如三文魚、甜蝦、赤蝦、帆立貝、八爪魚等,食落覺得幾新鮮唔錯!好食!有個訂座優惠就係可以食北海道海膽,海膽真係好鮮味,入口即溶,正呀!炙燒羊架羊架好厚好juicy,食落去嘅時候肉汁仲喺度,唔會燒到好乾,好味!炸物平時好少食炸物,但係黎到放題梗係要放肆一下啦!😝😝 炸物上枱嘅時候全部都係熱辣辣,證明真係新鮮炸嘅!炸蠔幾好食,唔會好多粉。仲有一個幾特別嘅薯絲蝦,薯條加埋蝦呢個配搭幾新鮮,我哋食咗好多件!食左海膽好食嘅關係,我哋之後再嗌多兩個海膽手卷,手卷唔會好大,所以唔驚食到好飽!但係海膽嘅份量亦都充足,可以滿足鍾意食海膽嘅我!最後食咗佢哋新推出嘅蟹蓋燒,食法係首先將蟹蓋入面嘅忌廉芝士熱熔,燒一段時間之後再加入埋蟹籽、蟹膏、蔥、珍珠米撈埋一齊食,口感意想不到咁好!當芝士配上蟹肉蟹膏同埋蟹子呢個配搭真係好正!呢個真係大推介呀

炙燒羊架

炸物

最後食咗佢哋新推出嘅蟹蓋燒,食法係首先將蟹蓋入面嘅忌廉芝士熱熔,燒一段時間之後再加入埋蟹籽、蟹膏、蔥、珍珠米撈埋一齊食,口感意想不到咁好!當芝士配上蟹肉蟹膏同埋蟹子呢個配搭真係好正!呢個真係大推介呀!

仲有任飲嘅飲品有韓國嘅水果酒,唔錯唔錯!一於不醉無歸!
Type of Meal
Dinner