2017-12-03
同朋友行街又唔知食乜好,既然係旺角就一於食放題啦!記得呢一間放題質素都唔錯,今日就翻食佢!我哋每種刺身都叫咗啲,上到枱一大盤加埋乾冰好吸睛!餐廳仲送海膽同埋生蠔,生蠔都幾新鮮,配埋酸汁幾開胃。海膽份量都幾多,而且一啲都唔腥,重幾creamy,高質。三文魚方面算厚切,脂肪夠多。有頭甜蝦肉質鮮甜黏牙,正。放題少見嘅象拔蚌刺身爽甜,而其他刺身水準亦都唔錯,食完刺身已經滿足左一半。食放題,炸物燒物當然一定要叫啦!值得一題係呢度嘅燒蝦,無論係芝士燒或者原隻燒,一樣燒得出色,蝦外殼燒到脆卜卜令到裏面嘅肉香到不得了!炸物就推薦榴槤炸彈,咬開係流心,而且榴槤味香濃一啲都唔假,驚喜之作。餐廳仲會送壽喜燒或者部隊鍋,我哋就叫左壽喜燒。雖然牛肉普通,但湯底唔錯,蔬菜同菇類煮出嚟甜美可口。其他煮物方面,豉椒炒蜆同清酒煮蜆都出色,蜆肉夠大之餘,炒嘅煮得惹味,清酒煮就鮮甜,我哋連汁都飲晒。見個胃仲有空間就是叫埋壽司!估唔到呢度嘅壽司水準都唔錯喎!火炙三文魚腩壽司好肥美,魚油融入飯𥚃面,脂香味美!黑松露帶子壽司亦都好出色,帶子厚身大件,黑松露令到海鮮嘅甜味更加突出!而且壽司飯唔會死實實,酸度適中,放題來講水準算好高
見個胃仲有空間就是叫埋壽司!估唔到呢度嘅壽司水準都唔錯喎!火炙三文魚腩壽司好肥美,魚油融入飯𥚃面,脂香味美!黑松露帶子壽司亦都好出色,帶子厚身大件,黑松露令到海鮮嘅甜味更加突出!而且壽司飯唔會死實實,酸度適中,放題來講水準算好高!
下次想食放題一定返嚟呢度。