2024-01-17
🍽️ 慈素小聚 📍尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓-今日約左個食素嘅舊同事食飯飯,佢推介左一間好有人氣既尖沙咀素食🥗一入去就見到餐廳滿晒人,果然係好受歡迎🔥🔥💫素食三文魚拼盤( $68 )素三文魚既口感好彈牙,有啲似彈牙啫喱嘅口感😍😍食落有鮮甜既味道🤩🤩原來佢係蒟蒻嚟㗎🤭🤭🤭仲有素鮑魚,食落爽口,鮮甜味道真係幾可亂真🥰🥰💫香煎腐皮卷( $58 )一向飲茶都一定會叫腐皮卷😍😍呢個腐皮卷好高水準👍🏻👍🏻腐皮好好咬口,入面包住粉絲、蘿蔔、椰菜等等嘅配料,口感層次豐富,而且煎得非常酥脆😋😋😋鍾意食腐皮卷嘅大家一定唔好錯過!💫琵琶豆腐( $88 )金黃酥脆嘅琵琶豆腐入邊食到好香嘅菇菌粒粒🍄🍄而豆腐味道口感都好似食緊鯪魚肉一樣🥳🥳好香口!真係食唔出係素!💫忌廉蘑菇濃湯佐菠菜苗( $98 )菠菜苗好幼細好嫩,食落完全冇渣😍😍同忌廉蘑菇濃湯既味道好夾👍🏻👍🏻特別要讚吓佢個濃湯真係好香滑好creamy🤩🤩一定要飲埋個湯!💫雪菜肉絲湯米( $68 )又係掛住香港所以要叫既食物😆😆😆湯底同平時既有啲唔同,佢相對偏甜少少😍😍雪菜爽口好開胃👍🏻👍🏻👍🏻而肉絲方面,食得出佢係腐皮,但係依然係非常惹味🤌🏻
📍尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓
💫素食三文魚拼盤( $68 )
💫香煎腐皮卷( $58 )
💫琵琶豆腐( $88 )
💫忌廉蘑菇濃湯佐菠菜苗( $98 )
💫雪菜肉絲湯米( $68 )
又係掛住香港所以要叫既食物😆😆😆湯底同平時既有啲唔同,佢相對偏甜少少😍😍雪菜爽口好開胃👍🏻👍🏻👍🏻而肉絲方面,食得出佢係腐皮,但係依然係非常惹味🤌🏻🤌🏻🤌🏻估唔到食素都可以咁開胃架😍😍😍最欣賞係佢個湯冇味精,忍唔住飲埋🤣🤣🤣
💫百香芒果烏龍茶( $38 )
百香果同芒果味好出好清新🍃🍃而且有百香果粒粒,感覺好足料😋😋而且好解渴🤌🏻🤌🏻正!
💫栗子烤奶( $38)
每一啖都有濃厚既奶香同栗子蓉😍😍😍好足料又飽肚既飲品👍🏻👍🏻👍🏻
🌟好欣賞餐廳非常細心, Menu上面嘅食物全部都係素食之餘,如果含有奶、蛋、蜂蜜等嘅成份,都會清楚標明👍🏻👍🏻👍🏻
🌟果然係超人氣嘅素食餐廳,我哋晚市時間去到,人流keep住都好多😍😍😍
🌟一直好少食素既我比呢間餐廳深深地吸引住!食物高質之餘,環境寬敞,坐得好舒服😍😍一定會再回訪㗎 !
推薦指數:5/5
抵食指數:5/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #慈素小聚
@kindnessgather