2025-06-25
今日黎到旺角行街睇戲食飯,行到累累地就黎到呢間餐廳休息下,呢道主打點心,比起一般酒樓既點心更加精緻美味。首先我地點左個紅油抄手,呢個唔算好辣,味道好香濃,而且皮薄餡靚,非常有口感。有成五粒咁多都係$28蚊,非常抵食。第二款係蜜汁叉燒腸,甜甜地好好味,叉燒都好多,我自己十分喜愛🤩。點咪甜豉油令味道更加提升。第三款係芥末芝士糯米雞,呢個非常之特別,係呢間分店獨創既,其他地方搵唔到。表面一層厚厚既芝士蓋住糯米雞,份量十足,餡都好多,味道都好好味。而且好抵食先$36蚊。真係世界級享受。第四款係五香鹹水角,呢款都可以,唔會有油膱味,都好新鮮即炸。第五款係香煎蘿蔔糕,呢款都唔錯,都係好新鮮。最後一款係醬王金錢肚,呢個好入味,而家好林,入口即溶,適合男女老少。呢道茶位都係5蚊位,唔使加一,點心價錢合理,性價比高。真係好值得黎。
第五款係香煎蘿蔔糕,呢款都唔錯,都係好新鮮。