2022-11-14
SABROSA銅鑼灣選擇多,想試吓西班牙菜,嚟到位於怡和街22號嘅SABROSA。燈光柔和昏暗,環境浪漫------------------------🥗63°C Egg caesar salad + home made smoked salmon63度溫泉蛋凱撒沙律 (追加自家製煙三文魚) $98 + $38沙律菜新鮮,dressing好清新,開胃一流加埋溫泉蛋汁,口感仲更加滑口加$38仲有煙三文魚,魚油味好香濃🐟Seabass Fish 燒海鱸魚哩度海鮮每日新鮮入貨,店家同我哋講今日只有兩條海鱸魚,一於試一試大大條海鱸魚有成隻手臂咁長燒得好香,肉質細嫩配上檸檬汁同辣汁,更加帶出魚嘅鮮味隨之伴上配菜兩碟,有青椒仔、薯仔、甘筍仔、火箭菜,都好新鮮好清爽🦐Seafood Paella 西班牙海鮮飯海鮮飯配料好豐富,有鮮蝦、青口、蜆同魷魚海鮮鮮味滲落咗risotto,盤邊仲焗咗一層薄脆飯焦𠻹🍹飲品有happy hour價,$48就有一杯,可以同成班同事收工飲返杯Fruit punch 果味香濃,甜度適中,啱曬唔鍾意飲酒嘅人Pussyfoot pineapple juice同orange j
------------------------
沙律菜新鮮,dressing好清新,開胃一流
加埋溫泉蛋汁,口感仲更加滑口
加$38仲有煙三文魚,魚油味好香濃
🐟Seabass Fish 燒海鱸魚
大大條海鱸魚有成隻手臂咁長
燒得好香,肉質細嫩
配上檸檬汁同辣汁,更加帶出魚嘅鮮味
🦐Seafood Paella 西班牙海鮮飯
海鮮飯配料好豐富,有鮮蝦、青口、蜆同魷魚
海鮮鮮味滲落咗risotto,盤邊仲焗咗一層薄脆飯焦𠻹
Pussyfoot pineapple juice同orange juice酸酸甜甜,加埋奶一齊又幾好飲
-------------------------
SABROSA