嗰日同朋友去開佐敦,行過見到呢間幾有台灣風味嘅小店,睇過吓menu都幾吸引就入咗去,老闆睇落應該係台灣人,好有台灣嘅感覺。坐低同朋友一人叫咗一個滷肉飯,我叫嘅係黑松露牛舌滷肉飯,上枱已經好香黑松露味,滷肉飯汁撈埋啲飯食啱啱好,牛舌肉質都唔會鞋或者韌,餣過嘅牛舌配淡淡黑松露味好香口,加埋中間隻蛋個飯啱啱好,有台灣滷肉飯嗰種黏口感!朋友嘅櫻花蝦滷肉飯相對無咁重味,但係櫻花蝦味同樣好香,同滷肉飯都意外地夾,撈埋滷肉同飯食,有陣蝦味反而食到尾都唔覺漏~台灣嘢除咗滷肉飯當然仲要叫啲小食啦,我哋仲叫咗厚切牛腱、梅子地瓜球、和牛臭豆腐同埋黑輪。牛腱切得夠厚但咬落一啲都唔韌,肉質都不錯,加埋個汁食落都幾開胃,小食嚟講size都啱啱好,可以叫多幾款試。地瓜球表面有梅子粉,有少少酸酸味味嘅感覺,地瓜球入面好足料,平時去夜市最怕嗰種得個炸皮入面得好少地瓜嘅地瓜球,反而呢個料剛剛好,唔會多到成粒魚蛋咁,但係料足食到地球甜味。和牛臭豆腐下面舊臭豆腐夠晒「臭」,食落都真係好香口,豆腐炸得剛剛好,外脆內軟。臭豆腐同和牛中間加咗泡菜,感覺師傅係怕和牛太漏加啲酸嘢中和返,呢個組合有驚喜,食落都夾。本身好好奇咩係黑輪,叫

本身好好奇咩係黑輪,叫嚟試吓先知道類似韓國嘅魚丁,係油炸魚漿,幾有咬口而且有關東煮嘅甜味。

而且餐廳宜家有啤酒任飲套餐,$188就可以90分鐘任飲,同朋友小聚chill吓都不失為一個好嘅選擇。