2020-10-29 233 views
屋企人生日, 緊係要食好D老人家通常都鍾意食中菜, 之前已經留意左月下酌好耐今次終於黎試試餐廳環境完全唔似食中菜既酒樓, 有D西餐FEEL既感覺環境好靚同坐得好舒服店員向我地介紹佢地既set menu, 見到款式都幾多可以試多D唔同既野, 所以一於食佢首先上菜既係燈影牛展配秘製素叉燒素叉燒口感外脆內軟, 味道同真叉燒不相伯仲牛展切得厚薄適中, 唔會好硬, 岩岩好然後就到淮杞花膠燉響螺湯. 味道濃郁, 絕對係足料靚湯, 而且夠哂熱!!下道菜就係自家製XO醬炒北海道珍寶帶子, 個帶子好大粒, 絕對係原料大帶子煮既時間岩岩好, 唔會變韌, 整體好惹味之後就到奇炒黑豚骨, 雖然寫係骨, 但係佢係黑豚肉, 係冇骨架炸得好鬆脆, 旁邊有少少蜜糖芥茉醬, 配埋一齊好好味伴碟既菜係黃金四季豆黎架, 蛋黃味好香食完肉類就有蔬菜, 係杞子腐竹濃湯浸娃娃菜蔬菜吸收哂湯既精華好入味, 連湯都飲哂呀最後一道菜就係黑松茸燴飯, 味道香濃, 上面仲有原隻鮑魚, 夠哂睇頭食完所有菜式就係甜品, 甜品係桂花燉雪梨, 店員話唔係成日有架雪梨煮得好腍, 好清甜既味道屋企人都好滿意呢個生日晚餐呀!
屋企人生日, 緊係要食好D
老人家通常都鍾意食中菜, 之前已經留意左月下酌好耐
今次終於黎試試

餐廳環境完全唔似食中菜既酒樓, 有D西餐FEEL既感覺
環境好靚同坐得好舒服

店員向我地介紹佢地既set menu, 見到款式都幾多
可以試多D唔同既野, 所以一於食佢

首先上菜既係燈影牛展配秘製素叉燒
素叉燒口感外脆內軟, 味道同真叉燒不相伯仲
牛展切得厚薄適中, 唔會好硬, 岩岩好

煮既時間岩岩好, 唔會變韌, 整體好惹味

炸得好鬆脆, 旁邊有少少蜜糖芥茉醬, 配埋一齊好好味
伴碟既菜係黃金四季豆黎架, 蛋黃味好香

食完肉類就有蔬菜, 係杞子腐竹濃湯浸娃娃菜
蔬菜吸收哂湯既精華好入味, 連湯都飲哂呀

雪梨煮得好腍, 好清甜既味道

屋企人都好滿意呢個生日晚餐呀!

2020-10-29
Type of Meal