2019-03-10 177 views
呢間工廈既私房菜果然不負眾望連蔬菜🥬都係自家種的啲菜全部都好翠綠前菜:有機沙律菜+涼伴黑木耳+岩鹽花枝豆沙律菜好鮮甜平時食呢種紫生菜會有啲苦味但呢呢個一啲苦味都無爽脆又夠鮮甜加左芝麻醬令味道更提升茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子流心蛋已經少少味道,再加上淡淡既茶香所以我個人覺得可以唔駛特別點魚子醬而茄子輕微地炸過,做到外脆內軟咬開仲好juicy舞茸菇杞子螺頭黑毛豚肉湯呢個湯用左茶壺黎盛載,好特別而且係好真材實料個湯既色澤好清,飲落更加好香舞茸味感覺好養生溫室南瓜北海道特級帶子帶子好厚肉煮到岩岩好,肉質完全唔鞋個南瓜🎃仲好清甜呀,仲有青瓜同哈蜜瓜做配料,夠哂清新金沙黃金獻皇帝蝦王隻蝦嘉大隻,又好厚肉,仲有蝦膏架金沙黃金即係咸蛋黃,份量剛剛好,唔會太多而蓋過蝦既味道薯蓉都好夠味,有哂蝦既精華士多啤梨黑豚肉排骨荷香蒜蓉海班片原籠蒸鴛鴦飯一開頭食,食唔到荷葉既香味,越食落底先有荷葉味,如果用荷葉包實黎蒸可能會更好整籠飯只得兩片海班片,如果食了面頭果兩片斑片後,之後就真的只食白飯(就是我)所以多返少少配料就好了
呢間工廈既私房菜果然不負眾望

但呢呢個一啲苦味都無
爽脆又夠鮮甜
加左芝麻醬令味道更提升

茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子
流心蛋已經少少味道,再加上淡淡既茶香
所以我個人覺得可以唔駛特別點魚子醬
而茄子輕微地炸過,做到外脆內軟
咬開仲好juicy

舞茸菇杞子螺頭黑毛豚肉湯
呢個湯用左茶壺黎盛載,好特別
而且係好真材實料
個湯既色澤好清,飲落更加好香舞茸味
感覺好養生

溫室南瓜北海道特級帶子
帶子好厚肉
煮到岩岩好,肉質完全唔鞋
個南瓜🎃仲好清甜呀,仲有青瓜同哈蜜瓜做配料,夠哂清新

金沙黃金獻皇帝蝦王
隻蝦嘉大隻,又好厚肉,仲有蝦膏架
金沙黃金即係咸蛋黃,份量剛剛好,唔會太多而蓋過蝦既味道
薯蓉都好夠味,有哂蝦既精華

士多啤梨黑豚肉排骨

荷香蒜蓉海班片原籠蒸鴛鴦飯