2019-06-01 3919 views
Happy Friday ah 🎉🎉🍺🍺!又係要慶祝既時候啦 🍲🍲!同事要走啦,所以我同同事5個女仔一起去打邊爐,無錯,五月頭先去過呢間,月尾又encore啦 !可見拒已經成為我暫時最愛去既香港火鍋店❤️❤️ 。📌最愛最愛既始終都係手切牛頸脊,紅當當既牛肉每一片都有非常美麗既紋路,肥瘦均勻,切得少少厚,好大塊,只需要放入湯度10秒就已經食得啦,牛肉入口鬆化有牛味,係一種幸福既感覺🥰🥰。📌今次試左呢度另一個招牌菜「爽皮雞」 ,都十分驚喜😃😃 ,只需要湯滾落去滾2分鐘就可以品嚐到皮脆肉結實彈牙既雞肉,第一次食到咁脆既雞皮😋!📌手打四寶丸入面既牛肉丸勁正,好juicy,咬開有汁出架!味道有d似山竹牛肉,幾得意。📌象拔蚌丸好彈牙有鮮味。其他食物如韭菜鮮蝦水餃、竹笙、珊瑚蚌、墨魚滑 、炸魚皮、炸腐皮卷、牛栢葉等都唔錯。係個3秒響鈴麻麻地,太硬啦,3秒絕對唔夠!😅 應該係太厚同埋炸得唔夠火候 。整體來說呢間絕對洗可以encore既火鍋店!🥰👍🏻

📌象拔蚌丸好彈牙有鮮味。

整體來說呢間絕對洗可以encore既火鍋店!🥰👍🏻
2019-05-31