2021-11-09 38 views
今日放假,同老公行完街,記起之前去海光街買魚生丼,隔離新開咗間滷水外賣店,乾淨企理,有唔同嘅滷水出品,標榜,就去買滷水回家加餸😄滷水店仲有滷水飯套餐,買飯送飲品,仲可以俾💰18加油菜😄滷味菜單配搭靈活,每款份量可以自由選擇,我要咗鵝翼、鵝腸、鵝腎同紅腸😄等咗一陣,師傅就砌好滷味,放入一個外賣紙圓碗,用埋紙袋携帶,嘅環保,又有時代感👍滷水用慢煮方式滷製,鵝翼滷得十分入味,肉質軟腍,鵝翼單骨切開,方便易食👍鵝腸係功夫餸,除去咗多餘肥膏先滷製,滷汁渗透入鵝腸,味道啱啱好,食落甘香爽滑😋鵝腎切片,都有幾多片,食落唔韌,入味有嚼勁😋滷紅腸就正正常常,唔太鹹😄
今日放假,同老公行完街,記起之前去海光街買魚生丼,隔離新開咗間滷水外賣店,乾淨企理,有唔同嘅滷水出品,標榜[不賣老水,只賣滷水],就去買滷水回家加餸😄

滷水店仲有滷水飯套餐,買飯送飲品,仲可以俾💰18加油菜😄

鵝腎切片,都有幾多片,食落唔韌,入味有嚼勁😋
滷紅腸就正正常常,唔太鹹😄
2021-11-07
TakeAway