2018-09-20 710 views
«試過一次就夠,唔會再食。»今日同男朋友去佐敦買野,所以就open rice下附近有咩食,就見到呢間專門食海膽嘅餐廳。見好多都正評,D菜色又幾特別,所以就滿心期待晚餐去食。今日星期四,唔多人,得4枱散客,唔洗排隊就入座。坐低後打算落單,但老闆話執完枱幫我地落單,然後又收埋其他枱D吉碟,又出埋餐等左成15分鐘先過黎,同我地講叫我地轉去後座。🤔我本身都係做飲食業,其實如果老闆落完單先收枱收碟,客人唔洗等咁耐...轉完枱就order左大家一致推薦嘅海膽炒飯、海膽大扇貝,仲有海膽大啡茹、䐁肉蘆筍,汁燒鰻魚。飲品就order左啤梨味啤酒。第一樣黎嘅係啤酒,唔知係咪放左好耐先拎過黎,黎到已經冇晒汽泡,但個味個好飲嘅。然後個炒麵..最期待嘅海膽炒飯,係真係海膽+炒飯😢炒飯係普通粒粒分明嘅炒飯 然後再放D海膽上去,兩者其實完全冇交集😞除左飯上面幾粒海膽,飯入面完全冇任何海膽味,就好似食緊個普通炒飯一樣,真係好失望。除左大啡菇 同 大扇貝係熱,其他所有熱食包括個炒飯都係唔熱最離譜係燒鰻魚,一D都唔熱,係凍嘅...今日唔係繁忙日子,出緊餐嘅得兩枱客(其餘兩張枱已經出晒餐食緊),唔明點解最基本熱食要熱出都做
«試過一次就夠,唔會再食。»

除左大啡菇 同 大扇貝係熱,其他所有熱食包括個炒飯都係唔熱
最離譜係燒鰻魚,一D都唔熱,係凍嘅...今日唔係繁忙日子,出緊餐嘅得兩枱客(其餘兩張枱已經出晒餐食緊),唔明點解最基本熱食要熱出都做唔到...😖

除左個海膽炒飯太令人失望之外,其實如果食物係熱的話,應該都唔錯。

埋單$524,我覺得真係放題仲好食過呢間。🙅試過一次,唔會再食。