朋友介紹過嚟食 餐廳嘅長期客仔聽佢講係由超旺的台北東區夜市巷弄小餐車做起,一路走來在台灣開設多家分店,輕鬆「大口喝、大口吃」的氣氛坐得人幾舒服鹹蜆仔 醃得好夠味 啲顯肉勁滑 送酒一流 開胃推薦小食 冷盤油雞 🈵🈵🈵好夠雞味,雞肉嫩滑,同埋個麻油味都好正,我鍾意佢配薑絲嘅食法,凍食夏天一流 墨魚香腸一上枱果下真係好熱 ,大家小心焫親條脷,每一舊香腸勁大粒嘅墨魚 ,我鍾意每一嚿香腸配一片生蒜頭,送酒定係送飯都真係必點奶油蝦(細)好滋味,我鍾意用口剝蝦,因為可以索埋啲汁,入面嗰啲蔥同埋洋蔥片都吸晒奶油蝦嘅精華,忍唔住食晒入邊嗰啲配料🫣胡椒蝦 (細)胡椒香氣很重,但係食落口又唔會覺得太重味佢嘅香料味好香,微辣得來,我唔食得辣都可以接受得到,蝦肉質素非常高,爽口彈牙唔係死蝦坐得好舒適😘舖頭雖然有啲細,但係位置闊落傾偈都唔怕嘈親隔離最緊要係唔使排隊同人迫
朋友介紹過嚟食 餐廳嘅長期客仔

鹹蜆仔
醃得好夠味 啲顯肉勁滑 送酒一流 開胃推薦小食

冷盤油雞 🈵🈵🈵

墨魚香腸

奶油蝦(細)

胡椒蝦 (細)
胡椒香氣很重,但係食落口又唔會覺得太重味

坐得好舒適😘
舖頭雖然有啲細,但係位置闊落
傾偈都唔怕嘈親隔離
最緊要係唔使排隊同人迫