2023-10-05 107 views
The Captain's House 在大圍圍方新分店,環境十分舒適寬敞,天花板懸掛 了一隻大木船點綴, 相當特色, 好有情調氣氛的餐廳, 餐廳人氣 shake shake 海鮮袋, 受到不少粉絲愛戴 和支持!海鮮拼盤 Combo A $418 (可選三種海鮮)*鮑魚三隻 *扇貝四隻 *大蝦8至12隻 配惹味胡椒檸檬醬汁海鮮袋食材可以自由配搭, 選擇豐富, 包括鮑魚、海蝦、八爪魚、翡翠螺、扇貝、小龍蝦、墨魚仔等, 今次 我選了鮑魚、海蝦及扇貝,當然仲有 選了我最喜歡的檸檬胡椒醬汁, 既惹味又提鮮,令人食指大動。店員在客人面前Shake 海鮮袋,打開脹卜卜的海鮮袋, 飄來陣陣鮮香,鮑魚仔肥美厚身,鮮味富嚼勁,大蝦鮮味彈牙,蜆肉挺身滑溜,連同惹味醬汁一起吃, 完美融合。白酒海蜆扁意粉 $158海蜆肉質挺身, 帶淡淡的酒香, 跟配的意粉, 入口油潤煙韌, 每條扁意粉掛滿誘人上蒜香,細膩吸引。脆炸雞翼 $88叫即製的炸雞翼, 外脆內軟, 雞肉嫰滑Juicy, 咀嚼時,慢慢滲出肉汁,愈吃愈過癮。流心朱古力蛋糕半雪糕 $78輕輕切開熱燙燙的朱古力心太軟, 看到中間滑溜的朱古力緩緩流下,令人 心

海鮮拼盤 Combo A $418 (可選三種海鮮)
*鮑魚三隻
*扇貝四隻
*大蝦8至12隻
配惹味胡椒檸檬醬汁

白酒海蜆扁意粉 $158

炸雞翼 $88

流心朱古力蛋糕半雪糕 $78
輕輕切開熱燙燙的朱古力心太軟, 看到中間滑溜的朱古力緩緩流下,令人 心心眼, 朱古力香甜滑溜, 味道挺 濃郁,跟配一球雲呢拿雪糕, 冰冰涼涼, 冷熱交融 ,令人一吃愛上。

Tasteful Lady $68
士多啤梨梳打, 冰爽柔順, 淡淡草莓的甜香充滿味蕾,酸甜解渴。