2023-12-19
今日同朋友經過鰂魚涌見到呢間餐廳好似好吸引,有幾多人食,仲諗住去試吓,點知都不錯,值得推薦。👍🏻👍🏻👍🏻我點左海鯛魚片湯烏冬,海鯛魚片湯味道鮮甜,風味濃厚,飲得係用新鮮鯛魚頭和身經過長時間熬製而成,完全冇味精,幾乎冇加任何調味料,先可以做到呢個咁自然真實嘅魚湯,每一口都係鮮味。另外,烏冬十分彈牙,再追加左八爪魚 ,爪肉又爽又彈,咬落juicy。🐙🐙🐟🐟🍲🍲套餐加配左不二家白桃果汁,桃味濃郁,猶如鮮榨嘅白桃汁,裏面有豐富嘅果肉粉。🍑🍑🍑朋友點左三文魚帶子丼飯,刺身幾新鮮,厚切又大片,冇魚骨,師傅手勢不錯。三文魚有六片,肥美濃郁,帶子有兩片,用青瓜片夾住,上碟吸睛,帶子大粒,咬落鮮甜可口。另外,仲可以選擇多飯或者少飯,自己選擇,胃口的朋友可以環保啲,同時大食嘅朋友又唔洗怕食唔飽。🐟🐟🍣🍣🍱🍱