2023-03-22
細細聲講,有冇試過一個人唔知食乜?一人火鍋真係唔錯!這間黃埔新開不久的火鍋店的套餐相宜,單單湯底選擇都有九款,養生之選必試花膠雞同埋薑母鴨,鍾意食辣,可以試吓冬陰功或者麻辣湯底 ,人均$60-70已經有齊火銅鍋底及不同配料,一人之境都唔怕尷尬勤勤力力 日本壽喜燒湯底 $168肉食系女子最愛,A4和牛油香十足,牛五花及安格斯質素都唔差,總共有五款牛肉,啖啖肉好滿足,而且醬料區沒有另外收費,亦有白飯任裝,變相慳咗唔少錢,非常加分結結實實 四川麻辣湯底 $78最愛四川麻辣鍋,套餐已經包含魚片、滑牛、滑豬等等,加埋贈送的泡菜及稻庭烏冬,我們後來又單點了「滑雞件」,份量非常多,而且就算煮得耐也不會靭,只係$35非常推介,差點吃不完一般一人火鍋店都唔會特別準備甜品,甜品係第二個胃,膽粗粗試吓芒果牛乳雪花冰,質素都不錯,就算我們兩個人吃都好足夠*如果想飲嘢,記得試吓佢哋嘅凍檸茶,茶底唔錯我覺得比起好多茶餐廳好飲,買一送一抵!—————————————————大戶川·小火鍋 (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #h
結結實實 四川麻辣湯底 $78
—————————————————
大戶川·小火鍋 (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #黃埔美食
___
🥇Follow @eathkgirls